Παρουσίαση στατιστικών στοιχείων ασφαλίσεων περιουσίας, τεχνικών ασφαλίσεων, μεταφορών και σκαφών αναψυχής από την Ε.Α.Ε.Ε.

Οι πληροφορίες του παρελθόντος είναι οδηγός για το μέλλον.

Τη σημασία της συστηματικής και έγκαιρης στατιστικής πληροφόρησης για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων ανέδειξε σε εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΑΕΕ η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών και απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συμβάλλουν στη συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων από τις εταιρίες μέλη.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από τα πλέον πρόσφατα στατιστικά στοιχεία ασφαλίσεων περιουσίας, τεχνικών ασφαλίσεων, μεταφορών και σκαφών αναψυχής καθώς και η εξέλιξη των αποζημιώσεων από περιστατικά φυσικών καταστροφών από το 1993 έως σήμερα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στα καταγεγραμμένα περιστατικά καταστροφικών γεγονότων η τελευταία τριετία συγκεντρώνει το 27% του πλήθους των ζημιών και το 26% του ποσού απαίτησης στο σύνολο της 25ετίας.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν στελέχη των ασφαλιστικών εταιριών μελών της ΕΑΕΕ που ασχολούνται με θέματα ανάληψης κινδύνων και διαχείρισης αποζημιώσεων καθώς και υπεύθυνοι για τη συλλογή και επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής κ. Ε. Μοάτσος, παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία φυσικών καταστροφών 1993 – 2019 και συντόνισε την παρουσίαση. Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Ν. Σπυράτος, Θ. Τελωνιάτη, Λ. Πέτροβας, και Ε. Λαμπρινούδη ενώ την εκδήλωση προλόγισε η κ. Μ. Αντωνάκη, Γεν. Διευθύντρια της ΕΑΕΕ. Στόχος της Επιτροπής είναι να διοργανώσει αντίστοιχη παρουσίαση και την επόμενη χρονιά.

 
 

Share This Post