Ταχύρρυθμο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, 16:00 – 18:30

Αμέτρητες είναι οι φορές που τα ειδησεογραφικά δελτία ελληνικών ή διεθνών τηλεοπτικών σταθμών παρουσιάζουν έντονες «εικόνες» μεγάλων καταστροφών και των επιπτώσεών τους στην ανθρώπινη ζωή, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική και οικονομική ζωή της Χώρας ή της πόλης που υπήρξε το επίκεντρό τους.
Ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης, το έτος 1978, ο μεγάλος σεισμός της Αθήνας, το έτος 1999, το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου EXXON VALDEZ,  το έτος 1989 στην Αλάσκα,  και η ασύλληπτη θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε, όπως άλλωστε και η θαλάσσια ρύπανση του Αργοσαρωνικού, που προκλήθηκε από τη βύθιση του σκάφους ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, πολύ πιο πρόσφατα, το έτος 2017, είναι μερικές μόνο από τις τεράστιες καταστροφές που οι επιπτώσεις τους παραμένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας, ακόμη και σήμερα. Αλλά και οι καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα KATRINA, το έτος 2005 στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών ή, πιο κοντά μας και πολύ πιο πρόσφατα οι επιπτώσεις της πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, παραπέμπουν στο «αποτύπωμα» που αφήνουν τέτοιες μεγάλες καταστροφές σε όλες τις διαστάσεις της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνικής ή οικονομικής λειτουργίας.

  • Θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί οι επιπτώσεις αυτών των καταστροφών;
  • Επιπλέον θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί επαρκέστερα;
  • Ποιοι παράγοντες εγγυώνται την ελαχιστοποίηση της έντασης και της έκτασης τέτοιων επιπτώσεων;
  • Πώς η ασφαλιστική τεχνική παρεμβαίνει και μειώνει την οξύτητα των επιπτώσεων αυτών, ενώ μάλιστα μπορεί ακόμη και να προλάβει πολλές από τις επιπτώσεις αυτές;
  • Ποιος είναι ο ρόλος και ποια στρατηγική αναλογεί στις ασφαλιστικές εταιρείες, στις εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, στο κρίσιμο αυτό puzzle;

To ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Μεγάλων Καταστροφικών Κινδύνων, διάρκειας τριών (3) εκπαιδευτικών ωρών, απαντά διεξοδικά, χρηστικά και τεκμηριωμένα στα προηγούμενα ερωτήματα, αναδεικνύει τις ευκαιρίες ανάπτυξης ασφαλιστικών εργασιών σε αυτούς τους τομείς και προτείνει μεθόδους αξιοποίησής τους, στο πλαίσιο των ακόλουθων θεματικών ενοτήτων:

α. Καταστροφικοί Κίνδυνοι, Ορισμοί, το κόστος τους και Αναφορές σε ενδεικτικά παραδείγματα
β. Η Ασφάλιση των Καταστροφικών Κινδύνων, Δομή Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων και Καλύψεις
γ. Αξιολόγηση και Εκτίμηση Κινδύνων, Ασφαλιστική Τεχνική και Πρωτόκολλα Διαδικασιών
δ. Αποζημιωτική Πολιτική
ε. Το Νομοθετικό Πλαίσιο και οι υποχρεώσεις Ασφάλισης
στ. Οφέλη εκ της Ασφάλισης και Επιχειρηματολογία υπέρ της Ασφάλισης Καταστροφικών Κινδύνων

Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των Ασφαλίσεων Μεγάλων Καταστροφικών Κινδύνων, που είναι αναγκαία προκειμένου να ορισθούν τα ασφαλιστικά αντικείμενα, οι κίνδυνοι, η ασφαλιστική τεχνική και τα πρωτόκολλα διαδικασιών, έμφαση θα δοθεί σε επιλεγμένα case studies και στην παρουσίαση της συγκροτημένης εμπειρίας, ελληνικής και διεθνούς, ώστε το εκπαιδευτικό κοινό να μπορεί πλέον να αντιλαμβάνεται άριστα και κατά τρόπον αξιοποιήσιμο, το συνολικό πλαίσιο αυτών των ασφαλίσεων και των δυνατοτήτων πώλησης τους.

Σε ποιους απευθύνεται
Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε:
α. Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, κυρίως των Τομέων Γενικών Ασφαλίσεων, που επιθυμούν να διευρύνουν τις παραστάσεις τους, να επικαιροποιήσουν την ασφαλιστική τεχνογνωσία τους και να εξειδικευθούν στο βαρυσήμαντο αυτό πεδίο άσκησης ασφαλιστικής τεχνικής και ανάπτυξης ασφαλιστικής δραστηριότητας.
β. Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που εξειδικεύονται στις Ασφαλίσεις Περιουσίας, Αστικής Ευθύνης και Μεγάλων ή Ειδικών Κινδύνων και επιθυμούν να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τις βάσεις ασφαλιστικής τεχνικής που διαθέτουν.
γ. Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων, (Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων, Unit Managers, Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Πράκτορες και Μεσίτες Ασφαλίσεων) που σχεδιάζουν την είσοδο τους στην Αγορά των Ασφαλίσεων Καταστροφικών Κινδύνων ή επιθυμούν να αξιοποιήσουν ακόμη πιο πολύ τις μεγάλες ευκαιρίες της, δια της απόκτησης της κατάλληλης τεχνογνωσίας.
δ. Στελέχη Πωλήσεων, Marketing, Αναλογιστικών Τομέων και Εκπαίδευσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που σχεδιάζουν, προωθούν, υποστηρίζουν ή διδάσκουν Ασφαλιστικά Προϊόντα και, επομένως, τις Ασφαλίσεις Καταστροφικών Κινδύνων.
ε.  Στελέχη Τραπεζών που χειρίζονται ασφαλιστικά θέματα.
στ. Νομικοί Σύμβουλοι και οικονομικά στελέχη επιχειρήσεων που ευνόητα έχουν λόγους γνωριμίας τους με το θεματικό αντικείμενο του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου προς τον σκοπό προστασίας των συμφερόντων των Επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.

Εισηγητές Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου
Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι o κος Νίκος Μπάης, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές ασφαλιστικού περιεχομένου στη Γερμανία, στην Αγγλία και τη Γαλλία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τις εταιρείες Munich Re,  Lloyd’s και L’ Union des Assurances de Paris. Ο κος Μπάης διαθέτει αξιοσημείωτη και πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις αξιολόγησης και ανάληψης Μεγάλων Κινδύνων του συνολικού φάσματος ασφαλιστικών εργασιών, σε περιβάλλον πολυεθνικών ομίλων της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Σήμερα δραστηριοποιείται στην insurance audit.gr ως Σύμβουλος επί θεμάτων Insurance Auditing, Risk Management και Mentoring τεχνικού ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.
Προσκεκλημένοι Guest Speakers είναι: ο κος Στάθης Γκόργκας, Τεχνικός Διευθυντής Γενικών Κλάδων της Ασφαλιστικής Εταιρείας Prime Insurance, διπλωματούχος Μεταλλειολόγος Μεταλλουργός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στις Aσφαλιστικές Eταιρείες από τον Όμιλο INTERAMERICAN, κατ’ αρχάς ως underwriter το έτος 2000 και στη συνέχεια  ως Προϊστάμενος του Κλάδου Πυρός. Από το έτος 2008 έως σήμερα εργάζεται στην Ασφαλιστική Εταιρεία PRIME INSURANCE κατέχοντας διευθυντικές θέσεις στο underwriting και τις αποζημιώσεις όλων των Γενικών Κλάδων (Motor και Non-Motor), αλλά και στις Αντασφάλειες.
Έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΕΙΑΣ, Swiss Re, Scor Re, Eurapco κ.λπ.) ενώ είναι εισηγητής πλειάδας  επιμορφωτικών κλαδικών σεμιναρίων απευθυνόμενων σε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές και Στελέχη Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και έχει διατελέσει μέλος της Υποεπιτροπής Πυρός και της Επιτροπής Περιουσίας και Αντασφαλίσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Ο κος Αλέξης Κώτσαλος, Προϊστάμενος του Τομέως Ζημιών Γενικών Κλάδων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με μεταπτυχιακές σπουδές Στρατηγικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Staffordshire της Αγγλίας και σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαπραγματεύσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κος Κώτσαλος έχει πολυσχιδή εμπειρία των Κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων, με έμφαση στην Αξιολόγηση (Risk Underwriting) και στην Ασφάλιση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιχειρησιακών Κινδύνων.

Κόστος Συμμετοχής

Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €50
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €40 ανά συμμετοχή

Εταιρείες – μη Μέλη ΕΙΑΣ

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €60
  • πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €50 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY

  • εξατομικευμένες συμμετοχές: €25

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 29 Μαΐου 2018.

 

Διαβάστε περισσότερα – Αίτηση συμμετοχής

 
 

Share This Post