Μεγάλη συμμετοχή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην εκδήλωση για την IDD

Μεγάλη συμμετοχή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην εκδήλωση για την IDDΗ πρώτη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε η ΕΑΔΕ, με την στήριξη του ΕΕΑ, σε Αίθουσα κεντρικού Ξενοδοχείου της Αθήνας , στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς συγκέντρωσε μέγα πλήθος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών όλων των βαθμίδων και  ζωηρό ενδιαφέρον για τα θέματα που ρυθμίζονται με την νέα Οδηγία IDD και την κωδικοποίηση των διατάξεων του Ν. 1569/85 και Π.Δ. 190/2006.
Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον εναρκτήριο χαιρετισμό του προς  την συγκέντρωση  εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον κλάδο, ο οποίος με σύμπνοια και επαγγελματισμό πορεύεται και επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την στήριξη που παρέχει το ΕΕΑ προς τα Σωματεία και τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές .
Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Δημήτρης Μαζαράκης στην σύντομη ομιλία του χαιρέτισε  την συνεργασία και τον διάλογο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ΕΑΕΕ και ΕΑΔΕ κάλεσε δε και δημόσια την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση σε συμπόρευση, σε θέματα που υπάρχει συμφωνία, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε όλη την Ασφαλιστική Αγορά, όπως έγινε ήδη με τη λειτουργία του Ειδικού Μητρώου στην ΚΕΕΕ και τα ανασφάλιστα οχήματα.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή κ. Δήμητρα Λύχρου και κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, αναφέρθηκαν αναλυτικά στις αλλαγές που έρχονται με τον νέο νόμο που θα ενσωματώσει την Οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο και εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι θα είναι η απαρχή για την ορθολογικότερη λειτουργία του κλάδου της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και της Διανομής γενικότερα, εφόσον με το ίδιο εποπτικό πλαίσιο θα ελέγχονται όλα τα κανάλια διανομής, συμπεριλαμβανομένων των απ’ ευθείας πωλήσεων και των ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ και Πρόεδρος του ΠΣΑΣ κ. Παναγιώτης Λελεδάκης και οι Πρόεδροι των Σωματείων ΣΕΜΑ κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, ΠΣΣΑΣ κ. Γιάννης Τοζακίδης και  ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, στις  τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι η IDD δεν αποτελεί απειλή, αλλά ευκαιρία, καθώς οριοθετεί, πλαισιώνει και καθορίζει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας.

Μεγάλη συμμετοχή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην εκδήλωση για την IDD

Για το ίδιο θέμα δελτίο εξέδωσε και το Ε.Ε.Α. με την υποστήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε η πραγματικά μαζική εκδήλωση

Με  μεγάλη συμμετοχή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC, η ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΔΕ η οποία υποστηρίχθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Επιτροπή Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α. με σκοπό την ενημέρωση του κλάδου για την επερχόμενη διαβούλευση του σχεδίου νόμου που αφορά στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας IDD αλλά και την κωδικοποίηση της ισχύουσας, για την άσκηση του επαγγέλματος, νομοθεσίας.
Περισσότερα από 300 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση και ενημερώθηκαν από τον κ. Δημήτρη Γαβαλάκη  Γενικό Γραμματέα του Ε.Ε.Α. και την κυρία Δήμητρα Λύχρου Πρόεδρο της ΕΕΑΕ  (συμμετείχαν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την Οδηγία) για τα σημαντικότερα σημεία της Οδηγίας και της νομοθεσίας όπως αυτά προβλέπεται να συμπεριληφθούν στο κείμενο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ε.E.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου  αφού τόνισε τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για όλους τους κλάδους που εκπροσωπεί, εστίασε στις  ενέργειες που εξελίχθηκαν και συνεχίζουν, και αφορούν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Αναφορικά με την IDD και την κωδικοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας,  εκτίμησε ως θετικές  τις εξελίξεις που δημιουργούνται  με το νέο νομικό πλαίσιο και τόνισε ότι εισάγουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση σε ένα νέο αναβαθμισμένο πλαίσιο εργασίας.
Επίσης, διατύπωσε για άλλη μία φορά την ξεκάθαρη θέση του Επιμελητηρίου για στήριξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με στόχο την ποιοτική της αναβάθμιση και την διαμόρφωση ενός εξελιγμένου και αντικειμενικά δίκαιου πλαισίου λειτουργίας της.
Στην ίδια κατεύθυνση και οι πρόεδροι των Σωματείων ΠΣΑΣ κ. Π. Λελεδάκης, ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδης, ΣΕΜΑ κ. Ι. Ξηρογιαννόπουλος, ΠΟΑΔ κ. Τ. Μιχαλόπουλος και ΕΕΑΕ κ. Δ. Λύχρου επιβεβαίωσαν την θετική επίδραση της Οδηγίας στην αγορά όπως και την επιτυχία των παρεμβάσεων της ΕΑΔΕ κατά το στάδιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Μαζαράκης,  ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και παρακολούθησε τις εργασίες της,  ανέδειξε την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας και της συνεννόησης της ΕΑΕΕ με τους φορείς εκπροσώπησης της διαμεσολάβησης για την ενιαία αντιμετώπιση, και διευθέτηση θεμάτων προς όφελος όλων. Επίσης τόνισε ότι με την «ενότητα»  μπορεί ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης να προχωρήσει σε υψηλότερο επίπεδο και αναγνώρισε την συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση του Επιμελητηρίου και των Σωματείων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και των φυσικών προσώπων που τα εκπροσωπούν. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ως πρόεδρος της ΕΑΕΕ στήριξε τα αιτήματα-προτάσεις της διαμεσολάβησης που του παρουσιάστηκαν, και έτσι προέκυψαν τα πρώτα θετικά σημαντικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς όπως το ενιαίο μητρώο και ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παροχή διευκρινίσεων σε ερωτήματα  που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Να σημειωθεί ότι με την αρωγή του Ε.Ε.Α. υπήρξε ιντερνετική μετάδοση (live streaming) της εκδήλωσης δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από κάθε σημείο της χώρας να παρακολουθήσουν ενεργά τα όσα  συζητήθηκαν σχετικά με τις  εξελίξεις που έρχονται και αφορούν το επάγγελμα.

 
 

Share This Post