Ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες επιχειρήσεις παγκοσμίως η Generali

Έπειτα από αξιολόγηση 7.395 εταιρειών, η Generali συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως για το 2020, με έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την 16η έκδοση της Corporate Knights.
Αυτό αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται και στη χώρας μας. Γνωστοποιείται ότι από τις 100 εταιρείες, οι 49 είναι από την Ευρώπη, οι 29 από την Αμερική και τον Καναδά, 18 από την Ασία, 3 από τη Νότια Αμερική και μόλις μία από την Αφρική.
H αναγνώριση αυτή υπογραμμίζει την εξέλιξη της πορείας βιωσιμότητας της Generali, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του στρατηγικού της σχεδίου “Generali 2021”.
Μέχρι το 2021, η Generali έχει θέσει ως στόχο, τις πράσινες και βιώσιμες επενδύσεις, ύψους 4,5 δισ. ευρώ και την αύξηση κατά 7-9% των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων σε πράσινα και κοινωνικά προϊόντα. Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2019 η Generali εξέδωσε το πρώτο Πράσινο δάνειο του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού τομέα για ποσό 750 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις άμεσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το 2018 ο όμιλος επέλεξε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για το 88% της συνολικής της αγορασθείσας ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι πολυάριθμοι δείκτες βιωσιμότητας επιβεβαιώνουν την δέσμευση της Generali για βιωσιμότητα. Ανάμεσά στους δείκτες και ο Dow Jones Sustainability World, ο Dow Jones Sustainability Europe, οι δείκτες MSCI ESG Leaders, FTSE4Good Europe και Euronext Vigeo Europe 120.

 
 

Share This Post